Hakkımızda

Tarihçe

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Kocaeli Devlet Mimarlık, Mühendislik Akademisi (KDMMA) fakültelerinden Makine Fakültesi bünyesinde 1981 yılında öğretime başlamıştır. 1982 yılında Yıldız Üniversitesine, 1992 yılında Kocaeli Üniversitesi 'nin kurulmasından itibaren Mühendislik Fakültesinin bir bölümü olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. I. Öğretim programı ile öğretime başlayan bölüm ilk mezunlarını 1984 - 1985 yıllarında vermiş, 1992 yılında II. Öğretim programı ile öğretim vermeye başlamıştır.

Hakkımızda

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1981 yılında Kocaeli Devlet Mimarlık, Mühendislik Akademisi (KDMMA) fakültelerinden Makine Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. 1982-1992 yılları arasında ise Yıldız Teknik Üniversitesine bağlı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak eğitim-öğretimini sürdürmüştür. 1992 yılında Kocaeli Üniversitesi'nin kurulmasından itibaren, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

I. Öğretim programı ile öğretime başlayan bölüm, ilk mezunlarını 1984 - 1985 yıllarında vermiş olup, 1992 yılında II. Öğretim programı ile de öğretim vermeye başlamış olup, her iki programda da halen eğitim-öğretim hizmetini 3 Profesör, 3 Doçent, 6 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğr. Görevlisi ve 6 Araştırma Görevlisi ile sürdürmektedir.